Tarihçe

Yüksekokulumuz 1997-1998 Eğitim Öğretim yılında Halıcılık Programı ile kurulmuştur. 1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında mevcut Halı-Kilim programına ilave olarak; Tekstil, Boya Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Tasarım programları açılarak Sümer Kampüs alanındaki Kocasinan Meslek Yüksekokulu binasına taşınmıştır. Yüksekokulumuz; 2002-2003 eğitim öğretim yılında tekstil programında gece eğitiminin açılmasıyla birlikte II. Öğretime başlanmıştır. Yüksekokulumuz 2006-2007 bahar yarı yılı döneminde hayırsever işadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu tarafından üniversite kampüsünde yaptırılan, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu’na taşınmıştır. 2007-2008 eğitim öğretim yılında açılan ve daha sonra Gaz ve Tesisatı Teknolojisi programı adı ile eğitim faaliyetlerine devam eden Doğalgaz Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi programı açılmış ve bir yıl sonrada II. Öğretimi başlamıştır. 2009 - 2010 eğitim öğretim yılından itibaren ise Grafik, El Sanatları ve Kimya teknolojisi programlarında II. öğretim programları açılmıştır. Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi de 2011-2012 güz eğitim-öğretim yılından itibaren faaliyetlerine başlamıştır. İş Sağlığı ve Güvenliği programı ise 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren ERÜ Develi Hüseyin Şahin Meslek yüksekokulu bünyesinden okulumuz bünyesine aktarılmıştır. Ayrıca 2015-2016 eğitim-öğretim tarihinden itibaren Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü altında Basım ve Yayım Teknolojileri programı açılmış olup eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmektedir, yüksekokulumuzdaki şu andaki bölüm ve program isimleri aşağıdaki gibidir; Tasarım Bölümü Grafik Tasarımı Programı (1. ve 2. Öğretim) El Sanatları Bölümü Geleneksel El Sanatları Programı (1. Öğretim) Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü Tekstil Teknolojisi Programı (1. Öğretim) Kimya ve Kimyasal İşleme Bölümü Kimya Teknolojisi Programı (1. Öğretim) Laboratuvar Teknolojisi Programı (1. Öğretim) Elektrik ve Enerji Bölümü Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı (1. Öğretim) Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı (1. Öğretim) Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği Programı (1. ve 2. Öğretim) Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Basın ve Yayım Teknolojileri Programı (1. Öğretim) 2019 yılında Laboratuvar teknoloji açılmış olup, birinci öğretimle eğitim vermeye devam etmektedir. Yüksekokulumuz 2020 Haziran ayı itibari ile 15 Temmuz yerleşkesinde faaliyetlerini yürütmeye devam etmektedir.