Kuruluş
Kimya Teknolojisi Programı Yüksekokulumuz bünyesinde, 1998/1999 eğitim-öğretim yılında Boya Teknolojisi Programı olarak kurulmuş ve 2008 eğitim öğretim yılından itibaren de isim değiştirerek Kimya Teknolojisi adını almıştır. İki yıllık bir eğitim sürecine sahiptir. Dört sömestri olarak Kimya ve kimyasal işlemler ile ilgili dersleri içeren sayısal bir eğitim öğretim programına sahiptir. Program bünyesinde öğrencilerimizin kullanabileceği üç laboratuvar bulunmaktadır. Bölümümüzde 6 öğretim üyesi ile akademik faaliyetler sürdürülmektedir.
Kazanılan Derece
Kimya Teknolojisi Teknikeri Derecesi, Önlisans diploması
Program Profili
Programda temel kimya kavramlarını aktarmanın yanı sıra yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetleri ile birlikte öğrencilere meslek becerilerinin kazandırılması sağlanmaktadır. Eğitim ve öğretim laboratuvar uygulamaları ile desteklenerek güçlendirilmeye ve geliştirilmeye çalışılmaktadır. Bununla birlikte ders profiline bağlı olarak her türlü teknolojik alet ve ekipman kullanılarak öğrencilerin eğitim faaliyetlerine çağdaş anlamda bir öğrenme ortamı sunulmaktadır. Ders içeriğine uygun olacak şekilde teknik geziler ile işletme uygulamaları gösterilmektedir. Program dersleri, alanında uzman olan öğretim üyeleri tarafından teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir. Geniş bir yelpazede hazırlanmış eğitim programı ile Kimya Teknikeri unvanını kazanan öğrencilerin sanayide karşılaşacakları sorunları çözmeye yönelik araştırmacı ve eleştirel bakışı için bireysel gelişimlerine katkı sağlanmaktadır.
Mezunların İstihdam Profilleri
Mezun olan öğrenciler “Tekniker” unvanı alırlar. Bu programdan mezun olacak öğrenciler endüstrinin işletme, kalite kontrol ve kimya laboratuvarlarında, kimyasal madde pazarlama ve satış departmanlarında, sağlık ve araştırma ve deney merkezlerinde teknik eleman olarak çalışma imkanı bulabilmektedir.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Programdan mezun olan öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile
Çevre Mühendisliği
Kimya
Biyokimya
Kimya Mühendisliği
Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya
Kimya ve Süreç Mühendisliği
Lif ve Polimer Mühendisliği
Malzeme Mühendisliği
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
Nanobilim ve Nanoteknoloji
Polimer Mühendisliği
Lisans alanlarından birinde kariyer yolculuğuna devam edebilirler.
Program Bilgisi
Kimya Teknolojisi Program Bilgisi İçin Tıklayınız