Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu'nda Engelsiz Kampüs Toplantısı Gerçekleştirildi

Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu'nda engelli öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmek amacıyla düzenlenen Engelsiz Kampüs toplantısı, 11 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Yüksekokul Müdürü Sayın Prof. Dr. Halis Bilgil başkanlık etti. Toplantıda, Yüksekokul Sekreteri Sayın Aslıhan Erbaş, Engelsiz Kampüs Komisyonu üyeleri ve engelli veya sağlık sorunu bulunan öğrenciler de hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sayın Prof. Dr. Halis Bilgil, engelli öğrencilerin eğitim süreçlerini kolaylaştırmak ve kampüs yaşamında karşılaştıkları sorunları en aza indirmek için büyük bir kararlılıkla çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, Engelsiz Kampüs Projesi’nin öğrencilere sağladığı imkanların sürekli geliştirilmesi ve daha erişilebilir bir eğitim ortamı oluşturulması için Yüksekokul yönetimi olarak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Toplantıda yapılan görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini ve öğrencilerin talep ve önerilerinin detaylı şekilde ele alındı. Öğrencilerin dile getirdikleri fiziksel ve akademik zorlukların çözümüne yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi,  özellikle kampüs içindeki erişilebilirlik sorunlarına çözüm bulma, ders materyallerine kolay erişim sağlama ve akademik destek hizmetlerinin artırılması gibi konular üzerinde durulduğunu belirtildi.

Engelsiz Kampüs Komisyonu üyeleri, mevcut durumun değerlendirilmesi ve gelecekte yapılacak iyileştirmeler konusunda fikir alışverişinde bulunarak, daha kapsayıcı bir öğrenim ortamı yaratılması için atılacak adımları belirledi. Öğrenciler de toplantıda kendi deneyimlerini ve beklentilerini paylaştılar. Özellikle kampüs içindeki fiziki şartlar konusunda önerilerde bulundular. Toplantı sonunda Sayın Prof. Dr. Halis Bilgil, öğrencilerin dile getirdikleri sorunları yakından takip edeceklerini ve en kısa sürede çözüme kavuşturmak için gerekli adımları atacaklarını belirtti. Ayrıca, her dönemin başında bu tür toplantıların düzenlenerek öğrencilerin memnuniyet seviyesinin ölçüleceği ve sürekli bir iyileştirme sürecinin takip edileceği belirtildi.

11 Ekim 2024 Cuma